Homepage Praktijk Hidio uit Tilburg
Praktijk Hidio

De juiste aandacht bij rouwverwerking

Rouwverwerking is de manier waarop iemand na een ingrijpende verdrietige ervaring tot rust probeert te komen.*

Rouwverwerking is een breed begrip. Het proces kan optreden bij het verlies van een baan, een geliefde of andere dierbare, bij een verhuizing of een andere ingrijpende ervaring. Op welke manier je er ook mee te maken krijgt, je verwerkt het altijd op jouw eigen manier.

Na verloop van tijd is het van belang om het verdriet te accepteren, zodat je het leven weer zo goed en zo kwaad als het kan oppakt. Zelfs als je weet dat je ongeneeslijk ziek bent, in deze fase is rouwverwerking essentieel en staat genieten van wat nog mogelijk is en langzaam afscheid nemen voorop.

Maar wat doe je als je niet met het verdriet om kunt gaan? Als je maar niet kunt wennen aan bijvoorbeeld een nieuwe huis in een vreemde omgeving of niet weet wat voor baan jou gelukkig kan maken na het gedwongen ontslag?

In dat geval kan voetreflexzonetherapie net de steun geven die jij nodig hebt om de rust te krijgen of juist een nieuwe weg in te durven slaan. De diepgaande werking van de reflexzonemassage geeft je kracht en energie, tijdens de massage mogen de emoties er zijn en leer ik je zonder diepgaande gesprekken hoe je verder kunt leven met je verdriet.

In mijn praktijk in Tilburg zorg ik ervoor dat jij meteen op je gemak bent en open kunt staan voor deze oeroude therapie. Heb jij hulp nodig bij rouwverwerking, wees dan welkom voor een eerste voetreflexzonemassage.

 

*bron: Wikipedia