Homepage Praktijk Hidio uit Tilburg
Praktijk Hidio

Voetreflexologie bij zwangerschap

Zwanger zijn is bijzonder voor iedere vrouw, maar in deze periode moet je lichaam ook hard werken en vinden er veel veranderingen plaats.

Voetreflexologie kan jou hierbij helpen: het geeft verlichting bij zwangerschapsklachten zoals: misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen en beginnende zwangerschapsdiabetes.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de behandelingen maak je intensief contact met je ongeboren baby. Op je voeten zitten de reflexzones die corresponderen met alle organen, klieren en weefsels in je lichaam. Door middel van een massage van je voeten en je benen krijg je onder andere een betere doorbloeding. Daarnaast is het ook heerlijk ontspannend en het is een goede voorbereiding op je bevalling.

Het is ook mogelijk om door middel van voetreflexologie een stuitligging te draaien en om de wee├źn te activeren als je uitgerekend bent of ingeleid moet worden. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg en met toestemming van de
verloskundige of gynaecoloog.

Na de bevalling

Voetreflexologie na de bevalling richt zich op het herstellen van de balans. Door het masseren en uitbalanceren van de hormonen wordt je lichaam geholpen om terug te keren in de niet-zwangere staat.

Na de kraamtijd is het heel fijn om samen met je kindje een
ontspanningsmassage te krijgen. Je kindje ligt op je buik terwijl jouw voeten een massage krijgen. Ontspanning voor twee!

Deze massage kan ook een betere binding geven voor moeder en kind bijvoorbeeld na een keizersnee.

Wil jij weten wat de mogelijkheden van voetreflexologie zijn tijdens jouw zwangerschap?

Klik hier om informatie op te vragen over de behandelingen bij praktijk Hidio of om een afspraak te maken.