Homepage Praktijk Hidio uit Tilburg
Praktijk Hidio

EHBO bij hoofdpijn

7 tips om op een natuurlijke manier van je hoofdpijn af te komen.

Zeurende hoofdpijn, wie kent het niet? Je komt thuis na een stressvolle dag en de spanning heeft zich verzameld in je hoofd. Je slaapt nachten slecht en je weet niet direct waar het aan ligt; je blijft er maar over piekeren en malen. Als je niet oppast blijft de hoofdpijn de kop opsteken.

Ik heb tips voor jou om op een natuurlijke manier van die vervelende hoofdpijn af te komen en om nieuwe klachten te voorkomen. De spanning moet eraf, door middel van:

  • Ontspanning. Na een tijd van spanning heeft je lichaam behoefte aan ontspanning. Gun jezelf de tijd om even helemaal tot rust te komen.
  • Bewegen. Al is het maar een half uur wandelen of fietsen per dag. Verzin geen smoesjes meer, maar kom in actie!
  • Voldoende slaap. Ga op tijd naar bed en zet je mobiel uit of op stil. Zonder prikkels voor het in slaap vallen, krijg je een betere nachtrust.
  • Voeding. Eet voedzame maaltijden met voldoende groenten en fruit.
  • Het vermijden van cafe├»ne, nicotine en suikers.
  • Drinken. Zorg dat je per dag 1,5 - 2 liter water (op kamertemperatuur) drinkt.
  • Handreflexmassage. In mijn workshop zelfhulp door handreflexmassage.

Handreflexmassage, hoe werkt dat dan?

Net als bij voetreflexologie heb je ook op je handen reflexzones die in verbinding staan met je organen en stelsels. Van nature doe je eigenlijk al heel veel met je handen: je wrijft erin als ze koud zijn of als je je ongemakkelijk voelt. Je strekt ze als je aan het nadenken bent over iets. Je wrijft je afzonderlijke vingers. Waarom? Maar je doet het wel.

Ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan onder het kopje 'workshops' op mijn website www.hidio.nl naar de workshop ZELFHULP DOOR HANDREFLEXMASSAGE.

In mijn blog begin januari kun je weer meer lezen over de inhoud van de workshop.