Homepage Praktijk Hidio uit Tilburg
Praktijk Hidio

Haal de spanning uit je hoofd

Zeurende hoofdpijn, wie kent het niet? Je komt thuis na een stressvolle dag en de spanning heeft zich verzameld in je hoofd. Je hebt zorgen over je kind dat al nachten slecht slaapt en je weet niet waar het aan ligt; je blijft er maar over piekeren en malen. Als je niet oppast blijft hoofdpijn de kop opsteken.

Hoe ontstaat nu eigenlijk deze spanningshoofdpijn? In eerste instantie vanwege aanhoudende fysieke of emotionele stress. De spanning zet zich vast in de spieren van de nek en schouders, daardoor raken gevoelszenuwen overprikkeld waardoor hoofdpijn de hoek om komt kijken. Ben je niet in balans, pieker je veel, eet je slecht en/of krijg je weinig beweging dan ben je een makkelijk slachtoffer.

Maar gelukkig heb ik tips voor jou om van die vervelende hoofdpijn af te komen en om nieuwe klachten te voorkomen. De spanning moet eraf, door middel van:

  • Ontspanning! Na een tijd van spanning heb je behoefte aan ontspanning. Neem de tijd om even helemaal tot rust te komen, lees een boek of ga de natuur in/naar buiten.
  • Bewegen: al is het maar een half uur wandelen of fietsen per dag. Verzin geen smoesjes meer, maar kom in de actie.
  • Voldoende slapen is zo belangrijk. Ga op tijd naar bed en zet je mobiel uit of op stil. Zonder prikkels voor het in slaap vallen krijg je een veel betere nachtrust.
  • Eet bewust: voedzame maaltijden met voldoende groenten en fruit. Vermijd het gebruik van cafe├»ne, nicotine en suikers.

Helpt dit allemaal niet? Dan is voetreflexologie als natuurlijke geneeswijze aan te raden.

Hoe kan voetreflexologie jou van je hoofdpijn af helpen?

Door het masseren van bepaalde reflexzones krijg je:

  • Meer ontspanning, waardoor je beter slaapt.
  • Een betere aarding waardoor spanning afgevoerd kan worden en je je hoofd leeg kunt maken
  • Betere doorbloeding zodat voedingstoffen beter opgenomen worden.
  • Verbetering van je immuunsysteem waardoor je minder vatbaar bent.

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek en voor vrijblijvende informatie kun je contact opnemen via tel. 06-12066444 of per mail info@hidio.nl.