Homepage Praktijk Hidio uit Tilburg
Praktijk Hidio
 

Ik loop weer!

In maart 2011 (ik was toen 50 jaar) werd bij mij de diagnose borstkanker gesteld. Ik kreeg 6 zogenaamde TAC-kuren. Deze TAC-kuren (m.n. de Taxotere-component) kunnen permanente schade toebrengen aan de zenuwuiteinden in de handen en voeten, zgn. neuropathie.

Na alle behandelingen wilde ik mijn conditie uiteraard weer op gaan bouwen, maar ik had dermate veel pijn aan mijn voeten, dat wandelen een kwelling was.  Bijna 2 jaar tobde ik hiermee. Eind 2013 vertelde mijn oncoloog dat voetreflexzonetherapie zou kunnen helpen. Via mijn oedeemtherapeute kwam ik bij Ans van Erve terecht.

Na een uitvoerige intake begonnen de massage-sessies. Ik herinner me nog goed dat ik met man en honden in de bossen liep en me opeens realiseerde: ‘Hé, mijn voeten doen geen pijn!!’ Zo geweldig, ik was zó blij!

Al na een paar behandelingen merkte ik verschil en het bleef steeds beter gaan. Op een bepaald moment besloten we een tijd te stoppen om te zien of de pijn weg bleef, maar helaas, het werd weer erger. Lang niet zo pijnlijk als voorheen, maar wel zodanig dat het mijn plezier in het wandelen soms vergalde.

Dus nu houden we het toch maar bij regelmatige therapie, wat ik geen straf vind. Ans is erg prettig in de omgang, ik voel me volkomen op mijn gemak bij haar. De massage is fijn, heel soms (op bepaalde plekken) nog wat gevoelig, maar het werkt erg ontspannend. Ik voel me daarna altijd alsof ik vleugels heb of op wolken loop, zo heerlijk licht, warm en rozig…Het verbaast me elke keer weer dat je zoveel kunt voelen aan je voeten en dat je hele lichaam daar zo positief op reageert.

In mijn geval wordt het grootste deel vergoed door de zorgverzekeraar, een klein deel betaal ik zelf. Maar dat heb ik er graag voor over, want ik loop weer!

Conny van Gils

 

AromaTouch

Nu al een paar keer een aroma touch massage van Ans gehad. Een heerlijk zachte massage van rug en voeten. Door het gebruik van de oliën geeft dit een extra weldadig gevoel. En dat is voor mij als fibromyalgie - patiënt een echte ontspanning.
Daniëlle van Riel

 

Was ik maar eerder naar Ans gegaan

Ik wil graag mijn ervaringen delen over voetreflectzonetherapie.
Ik ben via via bij Hidio, Ans van Erve, terecht gekomen.
Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik er heel sceptisch over was.
Ik heb meerdere aangeboren afwijkingen aan voeten en benen. Ik ben zo vaak teleurgesteld, dus.....
Maar wat schetst mijn verbazing: Ik vind het niet alleen fijn maar ik heb meer zelfvertrouwen/respect voor mijzelf gekregen. Ik 'bijt' van me af, ik ben niet meer zo volgzaam. Ik ben nu wie ik ben:  een vrouw met zelfrespect. 
Dit is de geestelijke kant maar lichamelijk gaat het ook stukker beter. Bijvoorbeeld: Ans ziet dat ik vocht vast houd,  dan past zij haar behandeling daarop aan. De avond maar zeker de andere dag kan ik beter naar het toilet. Soms hoef ik maar twee keer per dag te plassen maar naar zo'n behandeling zeker wel vier of vijf keer per dag. Ook is vaak mijn nachtrust ontregeld vanwege pijn, Ans past haar therapie ook daarop aan. Geen medicijnen voor de nacht!!! Dit zijn zomaar enkele voorbeelden.
Nu baal ik ervan dat ik niet eerder naar voetreflectzonetherapie ben gegaan.
Ik raad het iedereen aan, het werkt ontspannend en rustgevend.

Ans Doorakkers

 

Proffesional

Ik heb Ans ervaren als een liefdevolle, betrokken vrouw. Ze treedt vanuit een zachtaardige benadering op een hele prettige en respectvolle wijze in verbinding met haar omgeving. Ans is een professional met heel veel ervaring binnen haar vakgebied, maar bovenal zorgt ze er met haar persoonlijkheid voor dat je je helemaal welkom voelt zoals je bent. Ze werkt vanuit haar hart en dat is absoluut voelbaar in het contact. Warm, liefdevol en hartelijk.

Petra Jacobi

 

Workshop

Samen met mijn vriendin heb ik een workshop voetreflexmassage gedaan bij praktijk Hidio. We werden heel vriendelijk ontvangen door Ans en onder het genot van een kopje thee heeft ze ons duidelijk uitgelegd wat de bedoeling van de workshop was. Ze had alle handelingen duidelijk uitgeschreven op papier, die ze eerst bij heeft voorgedaan.

Daarna mocht mijn vriendin mijn voeten en onderbenen onder handen nemen. Het voelde heerlijk aan. Ik kwam lekker ontspannen uit de stoel. Na nog een kopje thee mocht ik de massage bij mijn vriendin doen. Ik had nog nooit gemasseerd, maar het was super om te doen.

Het was een heerlijke avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Ans, heel hartelijk bedankt voor je duidelijke uitleg en de heerlijke massage.

Jolanda Lodewijks

 

Ik zou het iedereen aanraden, bedankt Ans ik voelde me echt herboren en mijn klachten zijn weg.

Nadia El-merini

 

Geen aanvallen meer..

Na een fijne workshop voetmassage besloot ik mezelf voetmassages te gunnen bij Ans. Ik had al zo'n twee jaar last van Ménière: hevige aanvallen van duizeligheid, gepaard met overgeven. Vaak één maal in de veertien dagen!

Ook ontstaat er dan een piep in het oor: tinnitus .

Eind september 2015 kreeg ik een heel duidelijk inzicht: ik begreep de geestelijke achtergrond van die aanvallen en heb toen meteen betreffende zaken aangepakt. 

Ook ging ik naar Ans en ja wel: ik heb direct al geen enkele aanval meer gehad! Ook de tinnitus is na enkele maanden verdwenen. Ik voel me fijn bij Ans, kan zowel psychische als fysieke problemen bespreken, ze luistert en stelt goede vragen.

Ik heb zelf, jaren geleden, ook voetreflex massage geleerd en ben ervan overtuigd dat Ans haar vak goed beheerst en het met volle inzet en liefde praktiseert.

Een echte aanrader, voor klachten en ontspanning!

Helmie Koekkoek

 

Mijn pijnstillers bleven steeds vaker in de kast...

Ik ben iemand met al jarenlang regelmatig flinke migraine! Totdat vorig jaar Ans bij mij de winkel binnen liep....

Die dag had ik wederom flink last van mijn migraine en ze vertelde me dat ze me daar misschien wel van af kon helpen! Door middel van voetreflexmassage!

Ik was er wat sceptisch over, omdat ik dat enkele jaren terug had geprobeerd en daar geen fijne ervaring mee had. Ans gaf me haar kaartje en zei dat ik haar altijd mocht bellen. Thuis gekomen, bleef ik er maar aan denken en heb haar toen toch gebeld voor een afspraak.

De eerste paar keer kom je elke week, daarna komt er meer tijd tussen 2 behandelingen te zitten. Maar vanaf de allereerste keer dat Ans mij masseerde, voelde ik me als herboren. Mijn pijnstillers bleven steeds vaker in de kast....een waar genot!! Net zoals de behandeling zelf een genot is: de rust die er bij Ans in haar praktijk heerst, gaat zelfs door in haar behandeling! Ans is de rust zelve, net als de rustgevende muziek op de achtergrond! Het is een uur lang ongelooflijk ontspannen!!!

Ik kan zeggen dat ik zo goed als migraine-vrij ben, maar blijf heerlijk genieten van de massages van Ans!!!!

Leonie Beerendonk

 

Workshop Zelfhulp door handreflexologie

Ik heb een workshop zelfhulp door handreflexologie gedaan. Je handen weerspiegelen heel je lichaam. We kregen eerst een uitgebreide introductie van de hand en de grepen die je toe kon passen. Daarna gingen we zelf aan de slag met de grepen. Ans legt op een duidelijk, rustige en fijne manier uit hoe je alles ‘onder handen neemt’. Echt heerlijk. Ik werd er erg ontspannen van. Thuis doe ik nu vaak een handmassage tijdens het tv kijken, eigenlijk ongemerkt. Het geeft me rust en kalmte. Ik kan niet wachten tot ik mee kan doen aan de vervolgcursus.

Ilse Spijkers